Två såser till kebab och picklad rödkål

Tillagningstid:

Kebab på lammkött med surdegsbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jiray Seropian delar med sig av byggstenarna i sitt kebabrecept, men Jirays kebab lagas på känsla och vi har tyvärr inte fått receptet mer detaljerat än så här.

Ingredienser

4 portioner

Vit kebabsås

  • naturell yoghurt
  • citron
  • vitlök
  • salt
  • färska örter

Stark kebabssås

  • röd chili
  • olivolja
  • salt
  • tomat
  • persilja
  • egen kryddblandning bestående av vitlök, lök, paprika och peppar

Picklad rödkål

  • 3 dl
    vatten
  • 2 dl
    socker
  • 1 dl
    ättika, 12 %
  • 5 dl
    rödkål, strimlad
  • chiliflakes

Till servering

  • kebab på lammkött
  • kebabbröd på surdeg
  • gul lök, finskivad
  • rödlök, finskivad
  • tomat, skivad

Så lagar du