Två såser till kebab och picklad rödkål

Kebab på lammkött med surdegsbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jiray Seropian delar med sig av byggstenarna i sitt kebabrecept, men Jirays kebab lagas på känsla och vi har tyvärr inte fått receptet mer detaljerat än så här.

Ingredienser

4portioner

Vit kebabsås

  • naturell yoghurt
  • citron
  • vitlök
  • salt
  • färska örter

Stark kebabssås

  • röd chili
  • olivolja
  • salt
  • tomat
  • persilja
  • egen kryddblandning bestående av vitlök, lök, paprika och peppar

Picklad rödkål

  • 3dl
    vatten
  • 2dl
    socker
  • 1dl
    ättika, 12 %
  • 5dl
    rödkål, strimlad
  • chiliflakes

Till servering

  • kebab på lammkött
  • kebabbröd på surdeg
  • gul lök, finskivad
  • rödlök, finskivad
  • tomat, skivad

Så lagar du

Vit kebabsås

Rör om allt i en bunke någon timme innan servering och ställ sedan i kylen. 

Stark kebabsås

Mixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut. 

Picklad rödkål

1. Strimla rödkålen och lägg i en glasburk med lock.

2. Koka ihop lagen i en liten kastrull.

3. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken. Låt gärna stå över natten innan servering.

Montering

Fyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!