Kebabburgare i pitabröd med tabbouleh

Kebab i pitabröd

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs
  • ½dl
    vatten
  • 2tsk
    mald spiskummin
  • 3tsk
    chilipeppar
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    olivolja till stekning
  • ½
    gurka
  • 2
    tomater
  • 1
    liten rödlök
  • 150g
    bladpersilja
  • 2msk
    citronsaft
  • 4
    pitabröd

Så lagar du

1. Blanda färsen i en bunke med kryddor, salt och vatten. Forma till fyra biffar. Stek dem på medelvärme i olja cirka 3-4 minuter på var sida.

2. Skala gurkan, tärna gurka och tomater, hacka lök och persilja. Blanda grönsakerna i en skål och häll över citronsaften.

3. Värm pitabrödet lätt och fyll dem med burgare och grönsaker.

4. Vill du ha en snabb sås, blanda hot sweet chilisås med gräddfil.

Dela det här receptet med dina vänner!