Kebabburgare i pitabröd med tabbouleh
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs
- ½dlvatten
- 2tskmald spiskummin
- 3tskchilipeppar
- 1tsksalt
- 2mskolivolja till stekning
- ½gurka
- 2tomater
- 1liten rödlök
- 150gbladpersilja
- 2mskcitronsaft
- 4pitabröd
Så lagar du
1. Blanda färsen i en bunke med kryddor, salt och vatten. Forma till fyra biffar. Stek dem på medelvärme i olja cirka 3-4 minuter på var sida.
2. Skala gurkan, tärna gurka och tomater, hacka lök och persilja. Blanda grönsakerna i en skål och häll över citronsaften.
3. Värm pitabrödet lätt och fyll dem med burgare och grönsaker.
4. Vill du ha en snabb sås, blanda hot sweet chilisås med gräddfil.