Kejsarinneris med sockerslöja

Tid:

Kejsarinneris med sockerslöja

Tid:

En kejserlig dessert och lyxigt alternativ till julens Ris à la Mande. Förbered dagen innan för godaste resultat.

Ingredienser

4 portioner

Marinerade frukter

  • ½ msk
    syltade/inlagda apelsinskal
  • ½ msk
    inlagda Amarena-körsbär
  • ½ msk
    röda coctailbär
  • ½ msk
    pistagenötter (osaltade), finhackade
  • ½ dl
    Maraschino-likör

Körsbärsinläggning och -gelé

  • 150 g
    körsbär, frysta och upptinade
  • ½
    citron
  • 100 g
    socker
  • ¾ dl
    vatten
  • 2 ark
    gelatin

Risgrynsgröt

  • 30 g
    grötris
  • ¼ dl
    vatten
  • 2 dl
    mjölk
  • ¼
    vaniljstång
  • ¼
    knivsudd salt
  • 1 ark
    gelatin

Kejsarinnekräm

  • ½ dl
    pastöriserad äggula
  • 50 g
    florsocker
  • 2 dl
    vispgrädde

Sockerslöja av karamell

  • 300 g
    socker
  • 1 dl
    vatten
  • 1 tsk
    glukossirap

Så lagar du