Kikärtsbiffar

Kikärtsbiffar

Publicerat:

Kryddiga kikärtsbiffar passar tillsammans med grönsaker och yoghurtsås.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    kokta kikärter, 2 tetror eller burkar kikärter
  • 1st
    röd lök
  • 1/2 st
    finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 1/2 tsk
    mald koriander
  • 1 1/2 tsk
    mald spiskummin
  • 1tsk
    salt
  • olivolja till stekning

Yoghurtsås

  • 2dl
    matyoghurt (ev laktosfri)
  • 1msk
    färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta

Tillbehör

  • sallad, paprika, gurka och tomater
  • eventuellt ris
  • yoghurtsås

Så lagar du

1. Skölj kikärterna i durkslag. Mixa dem i matberedare.

2. Hacka lök och chili. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt chili, koriander och spiskummin och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner i kikärtmoset, salta och kör en kort stund så att allt blandar sig.

3. Forma små biffar. Stek dem i olivolja några minuter på var sida tills de får fin färg.

4. Blanda ner mynta i yoghurten. Servera de nystekta biffarna med grönsaker och yoghurtsås och ev ris om du vill ha det matigare.

Så här kokar du egna kikärter
Blötlägg kikärterna 8-12 timmar. Kasta blötläggningsvattnet och koka dem i nytt lättsaltat vatten ca 45 minuter. Kyl dem och packa i plastpåsar och frys in om de inte ska användas meddetsamma.

Dela det här receptet med dina vänner!