Killingbergare med mandelpotatiscreme och rapsskott

Tillagningstid:

Killingbergare med mandelpotatiscreme och rapsskott

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker i lite ny skrud som jag gör på killingfärs och serverar med en lite lösare poatiscreme som blir krämig och god med getost

Ingredienser

4 portioner

Biffar

  • 400 g
    finmalen killingfärs (Det går bra att byta ut killing färsen till lamm eller kalv)
  • 3 st
    äggulor
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 1 dl
    panko ströbröd (till panering)
  • 0,5 dl
    sesamfrön (till panering)
  • 50 g
    smör (till stekning)
  • 4 st
    Rapsskott
  • 1 st
    Schalottenlök (finhackad)
  • 1 st
    Vitlöksklyfta (finhackad)

Potatiscreme

  • 800 g
    mandelpotatis
  • 1 dl
    Creme fraiche
  • 1,5 dl
    mjölk (3%)
  • 100 g
    lagrad getost
  • 100 g
    smör
  • 1 tsk
    finrivet citronskal
  • Salt och vitpeppar

Så lagar du