Killingbergare med mandelpotatiscreme och rapsskott

Killingbergare med mandelpotatiscreme och rapsskott

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker i lite ny skrud som jag gör på killingfärs och serverar med en lite lösare poatiscreme som blir krämig och god med getost

Ingredienser

4portioner

Biffar

  • 400g
    finmalen killingfärs (Det går bra att byta ut killing färsen till lamm eller kalv)
  • 3st
    äggulor
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar
  • 1dl
    panko ströbröd (till panering)
  • 0,5dl
    sesamfrön (till panering)
  • 50g
    smör (till stekning)
  • 4st
    Rapsskott
  • 1st
    Schalottenlök (finhackad)
  • 1st
    Vitlöksklyfta (finhackad)

Potatiscreme

  • 800g
    mandelpotatis
  • 1dl
    Creme fraiche
  • 1,5dl
    mjölk (3%)
  • 100g
    lagrad getost
  • 100g
    smör
  • 1tsk
    finrivet citronskal
  • Salt och vitpeppar

Så lagar du

Biffar

  1. Lägg mixerbunken till färsen i frysen och se till att alla ingredienser är kylskåpskalla. Blanda färs, salt och peppar.
  2. Tillsätt äggulor kör ett par varv, tillsätt grädden under mixning och kör tills det gått ihop, smeten ska vara lös.
  3. Blanda panko ströbröd och sesamfrön. Forma till 4 biffar med blöta händer så smeten inte fastnar, vänd direkt i panko/sesamfrö blandningen.
  4. Lägg biffarna på en skärbräda eller ett fat och ställ in biffarna i kylen undertiden du gör potatispurén.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av.
  2. Värm mjölk och smör i en kastrull och riv ner getosten så den får smälta. Pressa potatisen och vispa ihop med den varma mjölkblandningen. Smaka av med citronskal, peppar och salt.
  3. Stek biffarna i smör 4–5 minuter per sida
  4. Stek rapskotten hastigt i smör tillsammans med den finhackade löken/vitlöken, tillsätt ett par matskedar vatten på slutet och låt det ånga bort.

Dela det här receptet med dina vänner!