Kimchisallad
Publicerat:
2020-04-29Tillagningstid:
Kimchi är underbart att göra själv, när en har möjlighet. Men det tar ett tag. Här har jag tagit en genväg och köpt den färdig på burk. Blandar med krispig kål och färgglad paprika, det har blivit nya veckosalladen härhemma. Ibland köper jag kimchi på mataffären, ibland på restaurang där jag vet de gör sin egen.
Ingredienser
4portioner
- 1spetskål
- 1paprika
- 10cmpurjolök
- 2dlkimchi
- 2mskpressad lime
- 2mskmatolja
Så lagar du
1. Strimla kålen fint (gärna på mandolin) och lägg den i kallt vatten.
2. Strimla paprika och purjolök. Häll av kålen.
3. Blanda samtliga ingredienser, massera salladen och låt gärna stå och dra så att smakerna kommer fram mer och kålen mjuknar.
Tips
Smaksätt med extra ingefära för en kick!