Kimchisallad

Kimchisallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kimchi är underbart att göra själv, när en har möjlighet. Men det tar ett tag. Här har jag tagit en genväg och köpt den färdig på burk. Blandar med krispig kål och färgglad paprika, det har blivit nya veckosalladen härhemma. Ibland köper jag kimchi på mataffären, ibland på restaurang där jag vet de gör sin egen.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    spetskål
  • 1
    paprika
  • 10cm
    purjolök
  • 2dl
    kimchi
  • 2msk
    pressad lime
  • 2msk
    matolja

Så lagar du

1. Strimla kålen fint (gärna på mandolin) och lägg den i kallt vatten.

2. Strimla paprika och purjolök. Häll av kålen.

3. Blanda samtliga ingredienser, massera salladen och låt gärna stå och dra så att smakerna kommer fram mer och kålen mjuknar.

Tips

Smaksätt med extra ingefära för en kick!

Dela det här receptet med dina vänner!