Kinesisk kombinationssoppa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 2literkycklingbuljong
- 1stkycklingfilé
- 250gfläskfilé
- 4stjätteräkor
- 1stmorot
- 4stmajskolvar
- 100gbambuskott
- 4mskmajsstärkelse (maizena)
- 4mskvatten
- 2stekoägg
- 1ströd chilifrukt
- 8stsalladslökar
- ljus äkta soja
- thailändsk fisksås
- sesamolja
Så lagar du
Värm upp buljongen nästan till kokpunkten. Lägg i kycklingbröstet och fläskfilén och förväll i 2-3 min. Ta upp dem och låt svalna i 10 min. Skär dem i strimlor och lägg tillbaks dem i buljongen.
Dela varje räka i 6 delar. Lägg räkköttet i buljongen tillsammans med moroten, majsen och bambuskotten. Låt koka upp. Blanda maizenan med vattnet och rör långsamt ner den i soppan. Koka upp igen och låt sjuda tills det tjocknar.
Knäck äggen i en liten skål och vispa dem lätt med gaffel. Ta soppan av värmen. Rör om så att en virvel bildas och häll i äggvispet långsamt. Lägg i chilin och salladslöken, smaksätt med ljus soja, fisksås och sesamolja.