Kinesisk kombinationssoppa

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 2liter
    kycklingbuljong
  • 1st
    kycklingfilé
  • 250g
    fläskfilé
  • 4st
    jätteräkor
  • 1st
    morot
  • 4st
    majskolvar
  • 100g
    bambuskott
  • 4msk
    majsstärkelse (maizena)
  • 4msk
    vatten
  • 2st
    ekoägg
  • 1st
    röd chilifrukt
  • 8st
    salladslökar
  • ljus äkta soja
  • thailändsk fisksås
  • sesamolja

Så lagar du

Värm upp buljongen nästan till kokpunkten. Lägg i kycklingbröstet och fläskfilén och förväll i 2-3 min. Ta upp dem och låt svalna i 10 min. Skär dem i strimlor och lägg tillbaks dem i buljongen.

Dela varje räka i 6 delar. Lägg räkköttet i buljongen tillsammans med moroten, majsen och bambuskotten. Låt koka upp. Blanda maizenan med vattnet och rör långsamt ner den i soppan. Koka upp igen och låt sjuda tills det tjocknar.

Knäck äggen i en liten skål och vispa dem lätt med gaffel. Ta soppan av värmen. Rör om så att en virvel bildas och häll i äggvispet långsamt. Lägg i chilin och salladslöken, smaksätt med ljus soja, fisksås och sesamolja.

Dela det här receptet med dina vänner!