Kinesiska pannkakor med marinerat fläsk, pickles och kolgrillad majonnäs

Kinesiska pannkakor med marinerat fläsk, pickles och kolgrillad majonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en riktigt god och rolig rätt att bjuda på. Mjuka fina pannkakor som var och en fyller själv med härliga tillbehör. En utmanare till fredagstacon! För ett vegetariskt alternativ, använd portabellosvamp istället för fläskkarré.

Ingredienser

4portioner

Kinesiska pannkakor

  • 6dl
    vetemjöl
  • 3dl
    varmt vatten, ca 50 grader
  • sesamolja

Marinerat fläsk

  • ca 400g
    fläskkarré (eller 4 st portabellosvampar)
  • 1knippa(or)
    ramslök
  • 3msk
    soja
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    socker
  • 4
    salladslökar
  • 2msk
    solrosolja

Kolgrillad majonnäs

  • 2-3bit(ar)
    glödande träkol
  • 4dl
    matolja
  • 2
    äggula
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2tsk
    vinäger
  • 1krm
    salt

Picklad rädisa och gurka

  • 1
    gurka
  • 10-15
    rädisor
  • 1
    gul chili
  • 1dl
    vinäger
  • 1dl
    socker

Spetskålssallad

  • ½
    spetskålshuvud eller ca 1 liter tunt strimlad spetskål
  • 2
    salladslökar
  • 1msk
    svarta sesamfrön
  • 1tsk
    salt
  • 2tsk
    sesamolja

Så lagar du

Kinesiska pannkakor

  1. Arbeta samman vetemjöl och vatten hastigt i en bunke och knåda degen smidig. Låt vila övertäckt i 15 minuter.
  2. Dela upp degen i små bitar och rulla till bollar något mindre än pingisbollar. Lägg duk över bollarna så att de inte torkar ut.
  3. Platta till bollarna och stryk den platta sidan med sesamolja. Lägg en likadan boll på den oljade sidan och kavla ut till en mycket tunn pannkaka. Lägg en handduk över. Fortsätt tills du har kavlat ut alla.
  4. Stek pannkakorna på en torr och het stekpanna på båda sidor. Låt svalna något och dra sedan isär pannkakorna så att de blir två. Sesamoljan gör detta möjligt.

Marinerat fläsk

  1. Skiva köttet tunt och lägg i en skål. Strimla ramslöken tunt och lägg i skålen. Tillsätt soya, salt och socker. Rör runt och låt stå minst 15 minuter.
  2. Skär ner salladslöken i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna eller wok. Häll i oljan och stek köttet på mycket hög värme. Tillsätt salladslöken precis på slutet. Lägg upp på ett serveringsfat.

Kolgrillad majonäs

  1. Placera oljan i en liten gryta eller metallskål. Använd inte plast eller annat material som inte tål hög värme. Lägg i den glödande kolen. Detta kommer att ryka kraftigt, så gör detta helst utomhus. Låt svalna och sila sedan oljan genom en finmaskig sil.
  2. Vispa äggula, senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan under kraftig vispning, använd gärna en stavmixer.

Picklad rädisa och gurka

  1. Dela gurkan på längden och gröp ur den vattniga delen. Dela chilin på längden och ta ur kärnorna. Skiva gurka, chili och rädisor tunt.

  2. Mixa samman vinäger och socker tills sockret har löst sig. Blanda ner grönsakerna och låt stå några minuter innan servering

Spetskålssallad

  1. Strimla spetskål och salladslök.
  2. Blanda samman med övriga ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!