Kladdkaka i gjutjärnsgryta

Kladdkaka i gjutjärnsgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kladdkaka funkar utmärkt att baka i gjutgärnsgryta men det går också bra med en form som tål att stå på glöden. En "snuskburk" funkar också bra även här. Jag brukar göra smeten hemma och bara ta ut formen och lägga den på glöden.

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    honung
  • 1tsk
    chili flakes
  • 2krm
    salt
  • 100g
    smör
  • 2
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 3msk
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • dl
    vetemjöl
  • dina favoritbär

Så lagar du

1. Se till så du har en jämn och fin glöd. Smält sedan smöret och låt det svalna.

2. Vispa ihop ägg och socker fluffigt med en handvisp.

3. Se till att du blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör sedan ner det tillsammans med smeten. Tillsätt den sedan i kastrullen med det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

4. Grädda mitt i ugnen/glöden i ca 10-20 minuter beroende på hur varm din glöd är.

Dela det här receptet med dina vänner!