Kladdkaka i gjutjärnsgryta
Publicerat:
2020-04-03Tillagningstid:
Kladdkaka funkar utmärkt att baka i gjutgärnsgryta men det går också bra med en form som tål att stå på glöden. En "snuskburk" funkar också bra även här. Jag brukar göra smeten hemma och bara ta ut formen och lägga den på glöden.
Ingredienser
4portioner
- 2mskhonung
- 1tskchili flakes
- 2krmsalt
- 100gsmör
- 2ägg
- 3dlströsocker
- 3mskkakao
- 2tskvaniljsocker
- 1½dlvetemjöl
- dina favoritbär
Så lagar du
1. Se till så du har en jämn och fin glöd. Smält sedan smöret och låt det svalna.
2. Vispa ihop ägg och socker fluffigt med en handvisp.
3. Se till att du blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör sedan ner det tillsammans med smeten. Tillsätt den sedan i kastrullen med det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Grädda mitt i ugnen/glöden i ca 10-20 minuter beroende på hur varm din glöd är.