Kladdkaka med kvarg

Kladdkaka med kvarg .

Ingredienser

4portioner

  • 3
    ägg
  • 1dl
    råsocker, du kan även ta mer socker om du vill ha sötare kaka
  • 250g
    kvarg
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • ½tsk
    salt
  • 200g
    mandelmjöl
  • 1dl
    kakao, siktat

Vallfria smaksättning

  • 1msk
    Starkt kaffe eller 1 ekologiska lime utan gröna skalet

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker.

2. Tillsätt hälften av kvargen, vispa ner de torra ingredienserna och smaksätt, rör slätt och avsluta med resterande kvarg.

3. Häll upp i en springform ca 25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten när den är färdig så kolla noga mot slutet av grävningen.

Tips

Om du inte tål mandel går det bra med något nötmjöl, eller 1 dl vetemjöl, men då ryk såklart glutenfriheten.

Dela det här receptet med dina vänner!