Kladdkaka med pepparkaksfrosting

Tillagningstid:

En kladdkaka dekorerad med lingon, pepparkaksfrosting och mynta. Bild av Veronica Andersson Leijon i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet blir en stor kladdkaka eller åtta små i formar. ”Nu valde jag att baka den med glutenfritt mjöl eftersom vi har celiaki i familjen. Rätt eller fel? Inga problem alls att baka glutenfritt. Det som kan hända är att den spricker lite grann när man flyttar den. Smaken blev helt otrolig gott med pepparkaksfrostingen, valde lingon för att bryta av det söta lite grann och det blev supergott” -Veronica Andersson Leijon, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

8 portioner

  • 100 g
    smör, smält
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 st
    ägg
  • dl
    vetemjöl
  • ½ dl
    kakao
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1-2 tsk
    pulverkaffe

Frosting

  • 100 g
    smör, rumstempererat
  • 100 g
    naturell färskost
  • 1-1½ dl
    florsocker
  • 1-2 tsk
    pepparkakskryddor
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Så lagar du