Kladdkaka med pepparkaksfrosting

En kladdkaka dekorerad med lingon, pepparkaksfrosting och mynta. Bild av Veronica Andersson Leijon i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet blir en stor kladdkaka eller åtta små i formar. ”Nu valde jag att baka den med glutenfritt mjöl eftersom vi har celiaki i familjen. Rätt eller fel? Inga problem alls att baka glutenfritt. Det som kan hända är att den spricker lite grann när man flyttar den. Smaken blev helt otrolig gott med pepparkaksfrostingen, valde lingon för att bryta av det söta lite grann och det blev supergott” -Veronica Andersson Leijon, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

8portioner

  • 100g
    smör, smält
  • 2dl
    strösocker
  • 2st
    ägg
  • dl
    vetemjöl
  • ½dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1-2tsk
    pulverkaffe

Frosting

  • 100g
    smör, rumstempererat
  • 100g
    naturell färskost
  • 1-1½dl
    florsocker
  • 1-2tsk
    pepparkakskryddor
  • 1tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ner socker och ägg i smöret. Rör ner resterande ingredienser. Häll upp i smord springform eller i engångsformar.

3. Grädda en stor kaka i 15-20 minuter, eller små kakor i 8 minuter mitt i ugnen. Låt kakorna svalna.

4. Gör frostingen under tiden. Vispa smöret smidigt, tillsätt resterande ingredienser. Smaka av så att sötman och kryddningen passar din smak.

5. Spritsa eller bred frostingen på kakan/kakorna. Toppa gärna med granatäpplekärnor.

Dela det här receptet med dina vänner!