Kladdkaka med vit choklad och hallon

Kladdkaka med vit choklad och hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den älskade kladdkakan i ljus, vaniljdoftande dräkt får skönt syrliga sällskap av färska hallon.

Ingredienser

8portioner

  • 150g
    smör
  • 150g
    vit choklad
  • 2
    ägg
  • 200g
    strösocker
  • 150g
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    rivet citronskal

Till servering

  • färska hallon
  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 23 cm diameter. Smörj väl och bröa formen.

2. Smält smöret i en kastrull på låg värme, ta från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör om tills den smält.

3. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Sikta ner mjöl, salt och vaniljsocker i en annan skål och vänd varligt ner i äggsmeten. Gör detsamma med citronskalet och chokladsmöret.

4. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen 20-30 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men rätt lös i mitten, bara så den stannat. Låt kallna i formen minst en timme innan du lägger den på serveringsfat.

5. Fördela hallon över kakan och sikta över lite florsocker vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!