Kladdkaka på fullkornsvetemjöl

Kladdkaka på fullkornsvetemjöl

Publicerat:

Tillagningstid:

En vanlig kladdkaka är vansinnigt god, men den här är ännu godare. När du byter ut det vita mjölet till fullkornsmjöl blir den ett snäpp vassare. Den fina bieffekten är dessutom att det den blir något lite nyttigare.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 110g
    smör
  • 2
    ägg
  • dl
    socker
  • tsk
    vaniljsocker
  • 75g
    fullkornsvetemjöl, finmalet
  • 4msk
    kakao
  • 1 kryddmått
    salt

Till servering

  • grädde
  • hallon

Så lagar du

1. Smält smöret. Blanda ner socker och ägg. Rör ner övriga ingredienser inklusive smöret.

2. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm i diameter eller i en form täckt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 13-16 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

3. Servera med grädde och hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!