Kladdkaksburrito med vit choklad och chilihallon
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-11-04Tillagningstid:
En geggig kladdkaka som väller ut ur en krispig tortilla med knäckig vit choklad och chilihetta i hallonsylten. Det här spännande sättet att servera kladdkaka är ett samarbete mellan konditorn och chokladälskaren Gustaf Mabrouk, som komponerat kladdkakesmeten, och Erik Brännström som byggt om den till en burrito.
Ingredienser
6 portioner
Kladdkakssmet
- 90 gsmält smör, 1 dl
- 2ägg, 110 g
- 225 grårörsocker, 2,5 dl
- 90 gvetemjöl, 1,5 dl
- 25 gkakao, 4 msk
- 15 gvaniljsocker, 1 msk
- 3 gsalt, 0,5 tsk
- 2 gbakpulver, 0,5 tsk
Burriton
- 6tortillabröd
- 2 dlriven vit choklad
Hallonsås
- 1 dlhallonsylt
- 1 msklimejuice
- 1 tskchiliflakes
- 1 mskhonung
Så lagar du
Kladdkakssmet
1. Blanda smält smör, socker och ägg.
2. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i en spritspåse med stor tyll. Det går också bra att skeda på kladdkakssmeten på tortillabrödet.
Hallonsås
Lägg ingredienserna i en kastrull . Rör medan du kokar upp och mixa sedan med stavmixer till slätt. Passera genom trådsil om du vill ha en helt slät sås.
Montering
1. Spritsa eller skeda kladdkakssmet på ett tortillabröd. Vik ihop och lägg med vikningen nedåt i en ugnsform.
2. Strö över riven vit choklad och klicka på hallonsås med chili.
3. Grädda i mitten på ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter. Kladdkakesmeten ska vara väldigt lös när du tar ut formen. Kolla med en sticka! Låt svalna.
4. Servera gärna med vaniljglass.