Kladdkaksmuffins med kolafyllning och karamellpopcorn

Kladdkaksmuffins med kolafyllning och karamellpopcorn.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en extra allt-bakelse för den som älskar kola, popcorn och kladdkaka! Du kan enkelt variera storleken genom att välja mindre eller större formar. Basen går bra att förbereda och frysa in, ta fram och låt tina och toppa med frosting innan servering. /Susanne

Ingredienser

8 - 10portioner

Muffins

  • 200g
    smör
  • 3dl
    strösocker
  • 4
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1burk(ar)
    kolakräm/dulce de leche/karamelliserad mjölk

Frosting

  • 300g
    naturell färskost
  • 1dl
    vispgrädde
  • dl
    florsocker

Topping

  • 2dl
    karamellpopcorn (finns färdiga att köpa)
  • 3msk
    chokladsås (valfritt, du kan även ringla på kolakräm)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smör, rör ner socker och ägg, ett i taget. Sikta ner resterande ingredienser, bland väl. Jag brukar använda en stor sked.

3. Fyll smeten i 8 stora muffinsformar, lägg i en klick kolakräm.

4. Grädda tills de fortfarande är mjuka inuti, lite dallriga. Det tar ca 10 minuter.

5. Låt svalna. Vispa upp färskost, grädde och florsocker så att det är spritsbart. Fyll i en spritspåse med stjärntyll.

6. Garnera muffinsen med frosting, popcorn och chokladsås.

Tips

Egna karamellpopcorn gör du enkelt, genom att blanda ner poppade popcorn i smält socker, men eftersom det blir så hett och alla vill hjälpa till så brukar jag köpa färdiga.

Dela det här receptet med dina vänner!