Kladdkakstårta med citron- och cheesecakekräm

Kladdkakstårta med citron- och cheesecakekräm.

Ingredienser

12portioner

  • 2
    färdiga kladdkakor
  • 200g
    naturell färskost
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1dl
    lemon curd eller någon annan fast marmelad/sylt
  • 1burk(ar)
    persikor i lag
  • 2paket
    chokladpinnar (kakor)

Till garnering

  • påskgodis eller frysta/färska bär och frukter
  • vackert sidenband, ca 1 meter

Så lagar du

  1. Vispa färskost, grädde och vaniljpulver hårt.
  2. Häll av persikorna och torka av dem.
  3. Lägg ihop kladdkakorna på varandra med lemon curd, färskostkräm och persikor som mellanlager.
  4. Stryk upp (täck) tårtan med resterande kräm och ställ chokladpinnar runt om. Tryck fast dem i krämen och bind ett vackert band runt om.
  5. Garnera tårtan med påskgodis eller/och bär.

Tips

Här hittar du ett grundrecept på kladdkaka.

Dela det här receptet med dina vänner!