Klar kantarellbuljong och pocherat ägg

Klar kantarellbuljong och pocherat ägg.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klar buljong kallas consommé och kan vara litet knepig att laga rätt. Filip Langhoffs kantarellbuljong är lättare variant, men djup i smaken och kronas av ett pocherat ägg.

Ingredienser

4portioner

Buljong

  • 1kg
    kantareller
  • 200g
    champinjoner
  • 1
    lök
  • 1
    vitlök
  • 2dl
    vitt vin
  • ½liter
    vatten

Dekoration

  • 2st
    kantareller
  • kallpressad rybsolja
  • salt och peppar
  • vilda örter

Pocherat ägg

  • 4
    ägg
  • 3liter
    vatten
  • ½dl
    ättika
  • salt

Så lagar du

Buljong

1. Riv kantarellerna för hand, skiva löken och fräs dem i en kastrull.

2. Slå på vin och vatten, koka upp och låt stå i 30 minuter.

3. Smaka av med salt och lite äppelvinäger.

Pocherat ägg

1. Kläck äggen i kaffekoppar ett och ett.

2. Koka upp vattnet med ättikan och sätt det i lugnt spinn. Vattnet skall sedan inte koka, utan sjuda sakta.

3. Häll äggen i vattnet, ett åt gången, och pochera dem i cirka 2-3 minuter.

Servering

1. Servera allt i skålar. Lägg ägg i skålen, riv den råa kantarellen över ägget och häll den varma buljongen över.

Dela det här receptet med dina vänner!