Klassisk Biff Greta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600goxfilé
- 4stäggulor
- 2mskdijonsenap
- 2msksvensk sötsenap
- 500grostaspotatis eller bakpotatis
- 2stmedelstora gula lökar
- 4msksmör
- 2mskrapsolja
- 50gkruspersilja
- saltgurka
Så lagar du
1. Sätt ugnen på ca 80 grader.
2. Fräs löken i smör i en panna utan att den tar färg. Låt svalna.
3. Putsa oxfilén från senor, skär den sedan i sockerbitsstora bitar.
4. Skär potatisen i lika stora tärningar som oxfilén. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.
5. Blanda samman oxfilén med lök, äggulor, senap och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
6. Stek potatisen i smör och olja så att den får en gyllenbrun färg. Lägg upp på en plåt och ställ in i ugnen. Håll varm.
7. Stek oxfiléblandningen i smör på medelhög värme i en stekpanna. Skaka om då och då.
8. När blandningen börjar bli klar, forma den som en omelett. Låt den få lite färg innan den stjälps upp på ett fat.
<b>Upplägg</b>
Lägg de stekta potatistärningarna bredvid oxfilén och strö över hackad kruspersilja. Servera goda tillbehör såsom saltgurka, grönsallad mm.