Klassisk Biff Greta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    oxfilé
  • 4st
    äggulor
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    svensk sötsenap
  • 500g
    rostaspotatis eller bakpotatis
  • 2st
    medelstora gula lökar
  • 4msk
    smör
  • 2msk
    rapsolja
  • 50g
    kruspersilja
  • saltgurka

Så lagar du

1. Sätt ugnen på ca 80 grader.

2. Fräs löken i smör i en panna utan att den tar färg. Låt svalna.

3. Putsa oxfilén från senor, skär den sedan i sockerbitsstora bitar.

4. Skär potatisen i lika stora tärningar som oxfilén. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.

5. Blanda samman oxfilén med lök, äggulor, senap och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

6. Stek potatisen i smör och olja så att den får en gyllenbrun färg. Lägg upp på en plåt och ställ in i ugnen. Håll varm.

7. Stek oxfiléblandningen i smör på medelhög värme i en stekpanna. Skaka om då och då.

8. När blandningen börjar bli klar, forma den som en omelett. Låt den få lite färg innan den stjälps upp på ett fat.

<b>Upplägg</b>

Lägg de stekta potatistärningarna bredvid oxfilén och strö över hackad kruspersilja. Servera goda tillbehör såsom saltgurka, grönsallad mm.

Dela det här receptet med dina vänner!