Klassisk hummus

Hummus i en genomskinlig burk. I bakgrunden gröna kryddor. I förgrunden en röd soltorkad tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den kanske vanligaste ”bönsåsen” som äts och älskas över stora delar av världen. Förutom att äta den så här är den även god att smaksätta.

Ingredienser

  • 5dl
    kokta kikärtor, ca 2 burkar à 400 gram
  • ¾dl
    tahini
  • 2msk
    citronsaft, ca 1 citron
  • 1klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 1dl
    vatten
  • ¼tsk
    spiskummin
  • ¼tsk
    salt

Så lagar du

1. Häll ner samtliga ingredienser i en blender eller matberedare och mixa tills du har en riktigt slät hummus. Det tar någon minut innan den blir riktigt sammetslen.

2. Är den för tjock kan du hälla ner lite mer vatten så att du får rätt konsistens. 

Basilikahummus

1 kruka färsk basilika, hackad 

Soltorkad tomathummus

10 soltorkade tomater, finhackade

Dela det här receptet med dina vänner!