Klassisk räkmacka

Klassisk räkmacka.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker som jag blev förälskad i på 90-talet! Ibland behöver det inte vara svårare än några få underbara ingredienser. En rejäl hög med handskalade räkor, tomatklyfta i hörnet, nyslagen majonnäs, klyftat ägg, citron och en dillkvist. Njut!

Ingredienser

1portioner

Räkröra

  • minst 350g
    räkor, skalade
  • 1skiva(or)
    formfranska med borttagna kanter
  • 1msk
    smör
  • 1st
    tomatklyfta
  • 2msk
    majonnäs
  • 1klyfta(or)
    citron
  • 1kvist(ar)
    dill
  • 1st
    ägg, kokt

Så lagar du

1. Skala räkorna. Om du har räkor i lake, låt dem rinna av i ett durkslag. Jag brukar göra det ett par timmar innan och förvara dem i durkslaget med en burk under och plastfolie ovanpå.

2. Skär bort kanterna på formfranskan. Smöra ordentligt ända ut i kanterna.

3. Lägg tomatklyftan längst ut i ena kanten. Tryck ihop räkorna i handen och lägg dem på mackan.

4. Spritsa några fina toppar med majonnäsen på räkorna. Toppa sedan med klyftat ägg, citronklyfta och dill.

Dela det här receptet med dina vänner!