Klimatsnäll bönsoppa

Tid:

Bönsoppa.

Tid:

Den här delikata soppan sparar på köttet utan att helt ta bort det. Många fylliga grönsaker och bönor ger massor med smak och bacon– och parmesantoppingen gör soppan till en utmärkt spännande bjudrätt. En sak är säker: Ingen kommer att gå hungrig från bordet, när den här läckra bönsoppan är uppäten.

Ingredienser

8 portioner

Bönor

  • 100 g
    kokta borlottibönor
  • 1
    lök
  • 2
    lagerblad

Soppa

  • 150 g
    bacon i strimlor
  • 1
    lök
  • 2
    purjolök i sivor
  • 2–3
    stänger selleri
  • 2
    stora morötter
  • 1 burk(ar)
    skållade tomater
  • 1
    vitlök, skuren mitt över
  • 1
    grönkål
  • 5–6
    lagerblad
  • 1
    näve färsk timjan
  • 1 knippa(or)
    storbladig persilja
  • ca 5x5 cm parmesanskorpa
  • 1 liter
    hönsfond
  • lite vatten
  • 1
    gott bröd i tjocka skivor utan skorpa
  • 2 dl
    färskriven parmesan
  • ½ dl
    olivolja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg