Knäcke med röra på rökt lax

Knäcke med röra på rökt lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Händigt ihopsvängd är den här smakrika röran, som passar bra som drinktilltugg på bitar av ditt favoritknäcke.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    varmrökt laxfilé, skinn- och benfri
  • 100g
    kallrökt lax, skinn- och benfri
  • 1st
    schalottenlök eller färsk lök
  • 2msk
    kapris
  • 1st
    citron, det rivna skalet
  • 1dl
    finhackad blandning av dill och gräslök
  • 2dl
    crème fraiche

Till servering

  • smakrikt knäckebröd i bitar
  • ev dillvippor

Så lagar du

1. Dela den varmrökta laxen i småbitar, finhacka den kallrökta. Finhacka löken. Blanda laxen med lök, citronskal, kapris, dill, gräslök och crème fraiche.

2. Fördela röran på knäckebitar och toppa ev med en dillvippa, eller låt gästerna göra sina egna mackor.

Dryckestips:

2014 Julius Kayser Grüner Veltliner, Ungern, Nr 2934, 69 kr
2014 Menetou-Salon Les Thureaux, Frankrike, Nr 5334, 109 kr

Alkoholfritt: 2014 Jacob's Creek Unvined Riesling, Australien, Nr 1035, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!