Knäckebröd

Tareqs knäckebröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott och väldoftande! För extra knaprighet kan du eftertorka bröden i ugnen på ca 100 grader.

Ingredienser

10portioner

  • 50g
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 3tsk
    brunt farinsocker
  • 4dl
    mjölk
  • 25g
    jäst
  • ½tsk
    hjorthornssalt
  • 2 ½dl
    grovt rågmjöl
  • 2 ½dl
    fint rågmjöl
  • 6dl
    vetemjöl

Så lagar du

1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills vätskan är fingervarm. Lös upp salt, socker och jäst i vätskan.

2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vätskan. Arbeta samman till en fast och fin deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.

3. Arbeta sedan samman degen och skär upp i bitar stora som pingisbollar.

4. Kavla ut riktigt tunt och grädda i torr stekpanna eller i varm ugn (240 grader) tills de har fått fin färg.

5. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela det här receptet med dina vänner!