Knäckebröd med majonnäs på trattkantareller

Knäckebröd med majonnäs på trattkantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

En läcker munsbit med trattkantarell på kantarell. Den här snabbrätten på speltknäckebröd är utmärkt som mellanmål eller när grannen bjuder i sig på kaffe.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    stora kantareller
  • 1
    lök
  • 1msk
    kallpressad rybsolja
  • 4
    knäckebröd, gärna på spelt
  • 1
    bunt vilda örter, t ex ängssyra, harsyra och kirskål
  • salt och peppar

Majonnäs på trattkantareller

  • 1
    äggula
  • 1tsk
    senap
  • 1dl
    neutral olja
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 2tsk
    torkade trattkantareller
  • salt

Så lagar du

1. Smula de torkade trattkantarellerna och blanda med äggula, senap och vinäger.

2. Häll försiktigt i oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt.

3. Skiva lök och kantareller i lövtunna skivor, krydda med salt, peppar och rybsolja.

4. Smaka av örterna med olja och lite salt. Anrätta allt på knäckebrödet efter egen fantasi.

Dela det här receptet med dina vänner!