Knäckebröd med rimmad lax och dragonmajonnäs

Tid:

Knäckebröd med rimmad lax och dragonmajonnäs.

Tid:

En liten tapasmacka med svenska smaker, gärna på hemrimmad lax. Dragonmajonnäsen passar fint till andra rätter också, till exempel grillad kyckling. Den går att spara i kylen om man vill unna sig goda mackor flera dagar i rad.

Ingredienser

6–8 portioner

  • gott, smakrikt knäckebröd
  • 8-10 skiva(or)
    rimmad lax, t ex rimmad lax med fänkål och citron (se relaterat recept)
  • 1 dl
    dragonmajonnäs (alt. créme fraiche eller smetana)

Dragonmajonnäs

  • ½ kruk(or)
    färsk dragon
  • ½ msk
    vitvinsvinäger
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • ½ tsk
    salt
  • 1
    ägg
  • 3 dl
    rapsolja

Så lagar du