Knäckebröd med rimmad lax och dragonmajonnäs

Knäckebröd med rimmad lax och dragonmajonnäs.

Publicerat:

Tillagningstid:

En liten tapasmacka med svenska smaker, gärna på hemrimmad lax. Dragonmajonnäsen passar fint till andra rätter också, till exempel grillad kyckling. Den går att spara i kylen om man vill unna sig goda mackor flera dagar i rad.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • gott, smakrikt knäckebröd
  • 8-10skiva(or)
    rimmad lax, t ex rimmad lax med fänkål och citron (se relaterat recept)
  • 1dl
    dragonmajonnäs (alt. créme fraiche eller smetana)

Dragonmajonnäs

  • ½kruk(or)
    färsk dragon
  • ½msk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    dijonsenap
  • ½tsk
    salt
  • 1
    ägg
  • 3dl
    rapsolja

Så lagar du

1. Mixa dragon med ½ dl rapsolja och sila den.

2. Häll den gröna oljan i mixerbunken tillsammans med vinäger, senap, salt och ägg. Mixa ihop och tillsätt sedan lite olja i taget under mixning till majonnäsen är lagom tjock.

3. Gör mackor med lax och klickar av majonnäs eller créme fraiche.

Dela det här receptet med dina vänner!