Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har ni hunnit ut i skogen och kollat blåbär? Här i norr är det en hel del! Och jag väntade sommargäster.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 800 g
    blåbär
  • 125g
    smör
  • 2msk
    grädde eller mjölk
  • 3msk
    sirap
  • 2dl
    havregryn
  • dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • dl
    råsocker eller strösocker, kan minskas efter egen smak

Till blåbär

  • 2tsk
    kardemumma
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 2msk
    potatismjöl
  • mandel och nötter, valfritt

Till servering

  • glass
  • vaniljsås eller lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft.

2. Smält smör, tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen.

3. Blanda blåbär med potatismjöl, kardemumma och vanilj. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.

Njut!

Dela det här receptet med dina vänner!