Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Syrlig rabarber ger en försmak av sommaren. Här under ett sötknäckigt täcke.

Ingredienser

6portioner

  • cirka 400g
    rabarber
  • 2msk
    florsocker
  • 1msk
    maizena
  • 2dl
    havregryn
  • 2dl
    råsocker
  • dl
    mjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • ½tsk
    salt
  • 100g
    smör
  • ½dl
    vispgrädde
  • ½dl
    ljus sirap
  • smör till formen

Till servering

  • lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Ansa och skär rabarbern i cirka 4 cm stora bitar och blanda med florsocker och maizena. Lägg i en smord ugnssäker form.

3. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.

3. Blanda ned de torra ingredienserna i smörblandningen. Häll smeten över rabarberbitarna och bred ut till ett jämt täcke. Grädda i ugn cirka 30 minuter.

4. Servera ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde. 

Dela det här receptet med dina vänner!