Knäckig rabarberpaj

Tillagningstid:

Knäckig rabarberpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Susannes rabarberpaj är härligt krispigt knäckig på toppen, med mjäll vår-rabarber under och med en karamellsmörig kolasås. Susanne serverar den här pajen med jordgubbsglass till. Rabarber och jordgubbar passar så bra tillsammans!

Ingredienser

6–8 portioner

  • rabarber så det täcker botten på formen, ca 500 g i bitar
  • 125 g
    smör
  • 2 msk
    grädde eller mjölk
  • 3 msk
    sirap
  • 2 dl
    havregryn
  • 1,75 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • dl
    råsocker (kan minskas)

Till rabarbern

  • 2 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    vaniljpulver
  • om man vill: Mandel eller andra nötter

Till servering

  • glass, vaniljsås eller lättvispad grädde

Så lagar du