Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Susannes rabarberpaj är härligt krispigt knäckig på toppen, med mjäll vår-rabarber under och med en karamellsmörig kolasås. Susanne serverar den här pajen med jordgubbsglass till. Rabarber och jordgubbar passar så bra tillsammans!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • rabarber så det täcker botten på formen, ca 500 g i bitar
  • 125g
    smör
  • 2msk
    grädde eller mjölk
  • 3msk
    sirap
  • 2dl
    havregryn
  • 1,75dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • dl
    råsocker (kan minskas)

Till rabarbern

  • 2tsk
    kanel
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • om man vill: Mandel eller andra nötter

Till servering

  • glass, vaniljsås eller lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft.

2. Smält smör, tillsätt grädde och sirap.

3. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen.

4. Krydda rabarber med kanel och vanilj.

5. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.

Servera med glass, grädde eller vaniljsås. Njut!

Dela det här receptet med dina vänner!