Knaperstekt rökt sidfläsk med rödkål, smörstekt äpple & rågbröd

Rökt sidfläsk och persiljablad.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    skivor rökt sidfläsk
  • 100g
    rödkål (se separat recept)
  • 1st
    äpple
  • 4st
    skivor rågbröd
  • grovhackad bladpersilja
  • socker
  • gourmetsalt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Stek fläsket i en panna tills fläsket är knaperstekt. Lyft upp fläsket och

lägg det på hushållspapper. Spara fettet som blir kvar i pannan.

2. Värm upp rödkålen i en liten kastrull.

3. Tärna äpplet i grova bitar och stek det i fettet som blev kvar av

sidfläsket. Man kan med fördel sockra lite på äppelbitarna.

4. Lägg upp efter följande: smöra rågbrödet, lägg upp rödkål, fläsk, äpple

samt strö över persiljan. Strö på salt och nymalen vitpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!