Knaperstekt rökt sidfläsk med rödkål, smörstekt äpple & rågbröd
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 8stskivor rökt sidfläsk
- 100grödkål (se separat recept)
- 1stäpple
- 4stskivor rågbröd
- grovhackad bladpersilja
- socker
- gourmetsalt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Stek fläsket i en panna tills fläsket är knaperstekt. Lyft upp fläsket och
lägg det på hushållspapper. Spara fettet som blir kvar i pannan.
2. Värm upp rödkålen i en liten kastrull.
3. Tärna äpplet i grova bitar och stek det i fettet som blev kvar av
sidfläsket. Man kan med fördel sockra lite på äppelbitarna.
4. Lägg upp efter följande: smöra rågbrödet, lägg upp rödkål, fläsk, äpple
samt strö över persiljan. Strö på salt och nymalen vitpeppar.