Knaprig frukt- och nötmüsli

Knaprig frukt- och nötmüsli.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ger ungefär 1,5 liter färdig müsli.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 6dl
    havre- eller dinkelgryn
  • 6 dl
    hasselnötter, mandlar och pekannötter eller valfria nötter eller frön
  • 2msk
    olja, t ex rapsolja eller matolja
  • 2msk
    flytande honung
  • 2msk
    vatten
  • 2 dl
    torkade frukter och bär, t ex aprikoser, russin, tranbär, blåbär eller körsbär

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i mindre bitar.

2. Blanda gryn, nötter och frön i en bunke. Smörj formen med lite olja och häll på alla gryn, nötter, frön och kanelen.

3. Blanda olja, honung och vatten i ett glas och häll det över müslin. Blanda om ordentligt.

4. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om lite med en sked några gånger medan den är i ugnen.

5. Låt den svalna helt innan du blandar i torkad frukt.

Dela det här receptet med dina vänner!