Knaprig lax, polentastavar och grillad sparris

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig huvudrätt som inte är så svår som den låter!

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    portionsbitar lax, med skinn
  • 250 g
    sparris
  • olivolja

Polentastavar

  • 9 dl
    grönsaksbuljong
  • 200 g
    polenta
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 20 st
    salviablad
  • 20 skiva(or)
    pancetta (alt. bacon)
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Gremolata

  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    citron, det gula skalet (zest)
  • ½ dl
    olivolja
  • färsk persilja, grovhackad

Sås

  • 50 g
    smör
  • 1 st
    citron, saften
  • lite finhackad persilja

Så lagar du