Knapriga filosnibbar med rostade morötter & sesam

Knapriga filosnibbar med rostade morötter & sesam

Publicerat:

Krispigt goda filodegsknyten, kan serveras som huvudrätt eller som ett litet tillbehör!

Ingredienser

12portioner

  • 6ark
    filodeg
  • 1dl
    sesamfrön
  • 2st
    morötter, grovt rivna, ca 150 g
  • 3cm
    färsk ingefära, riven
  • ½st
    röd chili, hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, rivna
  • salt, svartpeppar
  • 75g
    smör

Så lagar du

1. Rosta ½ dl sesamfrön gyllene i torr stekpanna.

2. Tillsätt 1 msk smör, morötter, ingefära och chili, stek tills morötterna fått lite färg och all vätska kokat bort. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Låt svalna.

3. Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret. Ta fram tre blad av filodegen, bädda in de blad som inte används i fuktiga handdukar. Pensla bladen med smör och lägg dem ovanpå varandra så du får tre lager.

4. Skär i sex avlånga remsor genom att först dela degen på mitten, skär sedan tre remsor av varje halva.

5. Lägg en liten klick fyllning i hörnet på varje remsa och vik ihop till trianglar. Du kan även forma dem till strutar eller rullar.

6. Lägg på bakpappersklädd plåt, pensla med smör och strö på sesamfrö. Grädda till de är gyllene, cirka 5 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!