Knapriga julkakor

Knapriga julkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkla kakor som passar till alla högtider eller festligheter. Kakorna är helt perfekta att frysa in och ta fram då du får besök.

Ingredienser

80portioner

  • 5dl
    vetemjöl
  • 1 3/4dl
    strösocker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    nystött kardemumma
  • 2tsk
    kanel
  • 200g
    smör
  • 3msk
    ekologisk ljus sirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna. Tillsätt sirapen och blanda snabbt ihop till en deg.

3. Dela degen i 5 bitar. Rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg längderna på plåtar och platta till dem med handen.

4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de har fin färg.

5. Ta ut och skär dem i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt kallna.

Dela det här receptet med dina vänner!