Kokos- och chokladtårta
Publicerat:
2016-01-20Tillagningstid:
Ingredienser
12 - 14portioner
Tårtbotten
- 3 ½dlkokosflingor
- 2dlmandlar
- 5mskkakaopulver
- 12stdadlar, urkärnade
- 2tskäkta vaniljpulver
- 1nypa(or)salt
Kokosfyllning
- 400gkokosmjölk
- 3dlcashewnötter (blötlagda i 2h)
- 0,6dlagavesirap alt. honung
- ½tskvaniljpulver
- ¾dlkokosolja
- 1 ½msksolroslecithin
Chokladfyllning
- 2mskagavesirap alt. honung
- 3mskkakaopulver
- 2mskkakaonibs
- 1mskvaniljpulver
Så lagar du
Tårtbotten
1. Kör kokosflingor och mandlar till ett mjöl i en matberedare.
2. Kärna ur dadlarna. Tillsätt dadlar samt övriga ingredienser och kör igen tills det blir en deg.
3. Plasta botten på en springform med löstagbara kanter och tryck ut degen i formen till en tårtbotten.
Kokosfyllning
1. Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj av dem i ett durkslag. Mixa nötter med kokosmjölk, agavesirapeller honung och vaniljpulver till en jämn smet i en mixerkanna.
2. Tillsätt lecithin och kokosolja och mixa igen.
3. Häll 2/3 av smeten i en separat bunke och lämna 1/3 av smeten i mixerkannan till chokladfyllningen.
Chokladfyllning
1. Tillsätt agavesirap eller honung, kakaopulver, vaniljpulver och kakaonibs i kannan med kokosfyllningen som är kvar och mixa slätt.
2. Ringla fyllningarna över tårtbotten i två lager och alternera mellan de två såserna.
3. Rör sedan försiktigt runt med en tandpetare på toppen för att skapa ett vackert mönster på tårtan.
4. Ställ in tårtan i frysen tills den stelnat (ca 2-3 timmar) och skär sedan i bitar.