Kokos- och chokladtårta

Kokos- och chokladtårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Rawfood är ekologisk mat från växtriket som inte hettas upp över 42 grader. Istället för att koka, ugnsbaka eller steka maten så mixas, marineras, blötläggs och torkas den på låg temperatur. Den här tårtan passar bra både till vardag och till fest.

Ingredienser

12 - 14portioner

Tårtbotten

  • 3 ½dl
    kokosflingor
  • 2dl
    mandlar
  • 5msk
    kakaopulver
  • 12st
    dadlar, urkärnade
  • 2tsk
    äkta vaniljpulver
  • 1nypa(or)
    salt

Kokosfyllning

  • 400g
    kokosmjölk
  • 3dl
    cashewnötter (blötlagda i 2h)
  • 0,6dl
    agavesirap alt. honung
  • ½tsk
    vaniljpulver
  • ¾dl
    kokosolja
  • 1 ½msk
    solroslecithin

Chokladfyllning

  • 2msk
    agavesirap alt. honung
  • 3msk
    kakaopulver
  • 2msk
    kakaonibs
  • 1msk
    vaniljpulver

Så lagar du

Tårtbotten

1. Kör kokosflingor och mandlar till ett mjöl i en matberedare.

2. Kärna ur dadlarna. Tillsätt dadlar samt övriga ingredienser och kör igen tills det blir en deg.

3. Plasta botten på en springform med löstagbara kanter och tryck ut degen i formen till en tårtbotten.

Kokosfyllning

1. Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj av dem i ett durkslag. Mixa nötter med kokosmjölk, agavesirapeller honung och vaniljpulver till en jämn smet i en mixerkanna.

2. Tillsätt lecithin och kokosolja och mixa igen.

3. Häll 2/3 av smeten i en separat bunke och lämna 1/3 av smeten i mixerkannan till chokladfyllningen.

Chokladfyllning

1. Tillsätt agavesirap eller honung, kakaopulver, vaniljpulver och kakaonibs i kannan med kokosfyllningen som är kvar och mixa slätt.

2. Ringla fyllningarna över tårtbotten i två lager och alternera mellan de två såserna.

3. Rör sedan försiktigt runt med en tandpetare på toppen för att skapa ett vackert mönster på tårtan.

4. Ställ in tårtan i frysen tills den stelnat (ca 2-3 timmar) och skär sedan i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!