Kokos- och koriandersoppa

Kokos- och koriandersoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Rawfood är ekologisk mat från växtriket som inte hettas upp över 42 grader. Istället för att koka, ugnsbaka eller steka maten så mixas, marineras, blötläggs och torkas den på låg temperatur. Den här rawfood-soppan är väldigt enkel att göra, men resultatet blir väldigt smakrikt!

Ingredienser

4portioner

  • 400ml
    ekologisk kokosmjölk
  • 2dl
    vatten
  • 3cm
    färsk ingefära
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    stjälk citrongräs
  • ½st
    röd chili
  • 1msk
    kokosolja
  • 2st
    dadlar
  • 1st
    lime
  • 3msk
    tamari (japansk soja)
  • 2dl
    koriander + lite till servering

Så lagar du

1. Hacka citron, ingefära och vitlök i mindre bitar. Pressa citronen. Kärna ur dadlarna.

2. Mixa samtliga ingredienser till en slät soppa.

3. Toppa soppan med hackad färsk koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!