Kokosäppelpaj med citron

Kokosäppelpaj med citron

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker paj med en spännande kombination av frukt och kokos.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 5-6st
    äpplen, ca 800 g
  • 2msk
    strösocker
  • finrivet skal av 1 ekologisk citron

Kokostäcke

  • 50g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1påse(ar)
    kokosflingor, 200 g
  • 2st
    ägg

Tillbehör

  • lättvispad grädde eller vaniljglass

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kokostäcke: Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta från värmen, tillsätt socker och kokosflingor. Blanda sedan ner äggen.

3. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en stor ugnsform. Blanda socker och citronskal och strö det över äpplen och blanda runt.

4. Fördela kokossmeten ovanpå äpplena och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills kokostäcket fått fin färg.

5. Servera ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!