Kokosflarn med mandelkvarg och mangosalsa
Publicerat:
2017-04-06Tillagningstid:
En festlig och lättgjord dessert som du kan göra till många gäster. Satsen ger cirka 40 flarn så det blir många över till kaffet!
Ingredienser
35 - 40portioner
Kokosflarn, 35-40 st
- 75gsmör
- 1stägg
- 1½dlströsocker
- 2½dlkokosflingor
- 1mskvetemjöl
- 1tskbakpulver
Mandelkvarg
- 2dlneutral kvarg, ca 10% fett
- 75-100gfinriven mandelmassa
Mangosalsa
- 1näve finhackad mynta
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Rör ner kokosflingor, mjöl, bakpulver och smält smör i äggsmeten. Blanda väl. Klicka ut smeten glest på bakplåtspappersklädda plåtar, ca 2 tsk smet till varje kaka – tolv på en plåt brukar bli lagom, tre plåtar blir det.
3. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6–8 minuter. Låt svalna på galler innan du lossar dem från papperet.
4. Blanda kvargen med mandelmassan. Skala, kärna ur och tärna mangon fint, blanda med finhackad mynta.
5. Lägg ut tolv flarn, bred försiktigt på kvarg och toppa med mangosalsa. Bygg ihop fyra bakelser i tre våningar och servera.