Kokosflarn med mandelkvarg och mangosalsa

Kokosflarn med mandelkvarg och mangosalsa.

Publicerat:

Tillagningstid:

En festlig och lättgjord dessert som du kan göra till många gäster. Satsen ger cirka 40 flarn så det blir många över till kaffet!

Ingredienser

35 - 40portioner

Kokosflarn, 35-40 st

  • 75g
    smör
  • 1st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • dl
    kokosflingor
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Mandelkvarg

  • 2dl
    neutral kvarg, ca 10% fett
  • 75-100g
    finriven mandelmassa

Mangosalsa

  • 1
    näve finhackad mynta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Rör ner kokosflingor, mjöl, bakpulver och smält smör i äggsmeten. Blanda väl. Klicka ut smeten glest på bakplåtspappersklädda plåtar, ca 2 tsk smet till varje kaka – tolv på en plåt brukar bli lagom, tre plåtar blir det.

3. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6–8 minuter. Låt svalna på galler innan du lossar dem från papperet.

4. Blanda kvargen med mandelmassan. Skala, kärna ur och tärna mangon fint, blanda med finhackad mynta.

5. Lägg ut tolv flarn, bred försiktigt på kvarg och toppa med mangosalsa. Bygg ihop fyra bakelser i tre våningar och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!