Kokosfudgekaka från Bequia

Kokosfudgekaka från Bequia med rom- och russinglass.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 100g
    smör
  • 3dl
    kokosflingor, 120 g
  • 2dl
    ekologiskt rörsocker
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2st
    ägg

Garnering och tillbehör

  • 2msk
    kokosflingor
  • rom- och russinglass (relaterat recept)
  • färsk ananas, i bitar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta och sedan bli brynt, det vill säga det ska ha ljusbrun färg. Passa noga och rör om under tiden. Ta från värmen.

3. Rör ner kokosflingorna och sedan socker och vetemjöl. Rör ner äggen ett i taget och rör tills allt är väl blandat.

4. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x25 cm eller 22 cm i diameter.

5. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!