Kokospannacotta med limejordgubbar

Kokospannacotta med limejordgubbar i ett glas på en grön tallrik med ett kokosflarn på sidan

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt och gott med en dessert som du kan göra klart i förväg.

Ingredienser

6portioner

  • 3st
    gelatinblad
  • 1burk(ar)
    krämig kokosmjölk, 400 ml
  • 2dl
    vispgrädde
  • 3/4dl
    strösocker
  • 1-2tsk
    äkta vaniljsocker

Limejordgubbar

  • 500g
    jordgubbar
  • 1st
    finrivet skal av ekologisk lime
  • 2 msk
    strösocker

Tillbehör

  • Kokosflarn

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter. Koka upp kokosmjölk, grädde och socker. Koka kraftigt ca 1 minut utan lock. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma kokosgrädden.

2. Vispa ner vaniljsockret. Låt svalna 30 minuter, rör om några gånger under tiden. Häll ner den avsvalnade blandningen i glas och låt stelna övertäckta i kyl minst 5 timmar.

3. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Smaksätt med finrivet limeskal och strösocker. Fördela blandningen över pannacottan och servera gärna med kokosflarn.

Dela det här receptet med dina vänner!