Kokostryfflar

Kokostryfflar

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckra kokostryfflar som passar perfekt som julgodis.

Ingredienser

6portioner

Kokostryffel

  • 250g
    ljus choklad (40%)
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2msk
    kokosmjöl
  • 20g
    smör, mjukt

Garnering

  • 250g
    ljus choklad (40%)
  • 100g
    kokosflingor

Så lagar du

1. Tryffelkräm: Hacka upp chokladen riktigt fint och häll upp i en skål. Koka upp grädde och kokos och ta sen av kastrullen från värmen.

2. Häll hälften av den varma grädden över chokladen. Rör ordentligt med en slickepott tills chokladen blir blank. Tillsätt nu resten av den varma grädden. Rör igen.

3. Lägg plastfolie direkt ovanpå den färdiga tryffelkrämen och låt den stå svalt (ej kylskåp) till nästa dag.

4. Den stelnade krämen hälls nu upp i en spritspåse med munstycke, och krämen spritsas ut på bakplåtspapper i små, lika stora flata toppar, cirka 2 cm i diameter. Topparna ställs i kylskåp ett par timmar,därefter doppas de i tempererad choklad.

5. Temperering av ljus choklad: Chokladen hackas fint. Halva mängden smälts i vattenbad tillcirka 45 grader. Den andra halvan hälls upp i en skål. Den smälta delen hälls därefter snabbt upp i den osmälta delen, och de två smälts samman.

6. Bara om det är absolut nödvändigt värms chokladen ytterligare en aning, annars inte. Doppa nu de avkylda tryffeltopparna i den tempererade chokladen och rulla dem sedan i kokosmjölet. Ta gärna hjälp av en till person - det er trevligt och mycket lättare. Låt överdraget stelna.  
 
Tips: Kokostopparna bör förvaras svalt (ej i kylskåp) i en tättslutande burk, och de håller i cirka en vecka.

 

Dela det här receptet med dina vänner!