Kokt kalv i dillsås

Ingredienser

4–6 portioner

Kokt kalv

  • 1,2 kg
    kalvkött, bog eller rygg
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    palsternackor
  • 2 st
    lagerblad
  • 5 st
    kryddnejlikor
  • 10 st
    kryddpepparkorn
  • 8 st
    vitpepparkorn
  • 2 tsk
    torkade dillfrön
  • 2 st
    kalvbuljongtärningar
  • salt

Dillsås

  • 30 g
    färsk dill
  • 5 dl
    kalvbuljong från kalvkoket
  • 1 dl
    grädde
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 2 msk
    smör
  • 3-4 msk
    ättiksprit 12 %
  • 2 msk
    strösocker
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du