Kokt kycklingfilé med basilikasås

Kokt kycklingfilé med basilikasås

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    kycklingfilé
  • 1liter
    vatten
  • 1msk
    salt
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 10st
    pepparkorn

Sås

  • 1dl
    kycklingbuljong
  • 2dl
    creme fraiche
  • 1kruk(or)
    basilika
  • salt
  • peppar

Så lagar du

1. Koka upp vatten, salt, vitlök och pepparkorn. Lägg ner kycklingen när buljongen kokar ordentligt. Sjud under lock eller tills innertemperaturen är 68 grader, det tar ca 10 min.

2. Sila av 1 dl buljong i en liten kastrull. Vispa ner creme fraiche och koka upp. Plocka bladen från basilikan och lägg ner dem i såsen och mixa. Smaka av med salt och peppar. Servera uppskuren kycklingfilé med ris, potatis eller bulgur och kokta grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!