Kokt potatisgratäng

ingredienser

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatis
  • 2dl
    vispgrädde
  • 4dl
    mjölk
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1-2tsk
    torkad örtkrydda efter smak typ basilika/oregano/timjan/rosmarin
  • 1 ½dl
    riven ost
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta.

2. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25-35 minuter. Rör då och då.

3. Blanda ner örtkryddorna och häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Låt svalna något så smakerna kan sätta sig lite.

4. Sätt ugnen på 200°C. Strö över osten, slå på lite mer grädde/mjölk  och gratinera i 15 minuter i ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!