Kokta rödbetor med ost och rostade nötter

Tillagningstid:

Rödbetor.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk sensommarrätt med höga smaker.

Ingredienser

4 portioner

Rödbetorna

  • 600 g
    färska rödbetor
  • 140 g
    blandad sallad
  • 150 g
    lagrad hårdost
  • 1 st
    rödlök i tunna ringar

Dressing

  • 3 msk
    senap
  • 3 msk
    vitvinsvinäger
  • 1,5 dl
    olivolja
  • salt och peppar

Honungsrostade nötter

  • 2 dl
    nötter, t.ex. hasselnötter eller valnötter
  • 1 msk
    strösocker
  • ½ msk
    flytande honung
  • 1 msk
    hackad, färsk rosmarin
  • 1 msk
    smör
  • flingsalt

Till servering

  • 200 g
    lufttorkad skinka eller andra skivade charkuterier

Så lagar du